Categorie To Do Arnhem <3 Nijmegen

Arnhem <3 Nijmegen
"De beste plek in Nijmegen is de trein naar Arnhem"; hoog tijd de stadsrivaliteit voorgoed in de ijskast te zetten. Wat ons betreft vullen onze steden elkaar perfect aan! Omdat we nu ook verbonden zijn tot in de late uurtjes via het nachtnet, geven we jou de beste tips voor een goeie dag/nacht Nijmegen. Missen we nog iets? Vul aan in de comment..

Alsjeblieft: Nijmegen in een notendop
Met onder meer toonaangevend poppodium Doornroosje, het negen(!) filmzalen tellende LUX en technogigant Drift is onze universiteitsstad cultureel rijk bedeeld. Maar 'Havana aan de Waal' heeft nog veel meer te bieden. Waar heb je zin in?
Arnhem <3 Nijmegen
Koffie, lunch & shoppen
De koffietentjes schieten in Nijmegen als paddenstoelen uit de grond. Wil je lekker koffie drinken en je laptopje open kunnen klappen? Ga dan naar The Fuzz. Voor een combinatie met een heerlijke lunch of gebak drink je een bakkie pleur bij Bairro Alto. Wil je ergens wat langer blijven hangen, ga dan naar hotel Credible; daar vind je ontbijt, koffie, lunch, bier, wifi, slaapplekken en soms ook een feestje. 
Het betere winkelen concentreert zich in de benedenstad en rondom de St. Stevenskerk. Daar vind je onder meer conceptstore Make My Day, pop-up-winkel Ondersteboven, vintagewinkel Porch People en Concept 512. Muziek & boeken koop je onder meer bij Senor Hernandez, De Waaghals, Antiquariaat van Hoorn en Het Vinylarchief.
As We Speak Supertip: Zo'n twee maal per jaar wordt Smkmrkt georganiseerd: een grote lifestyle-markt vol vintage, design, cultuur en feest. 
Arnhem <3 Nijmegen
Eten & party
De beste (vega)burgers van Nijmegen vind je bij Wally, en zit je in een gezonde fase, kies dan voor een salade van Saladebar Munt. Daarnaast eten we graag bij De Firma, of in het altijd gezellige eetcafé De Plak (tip voor vegetariërs). Nijmegen kent maar liefst drie kroegen die ooit in de top 10 van beste cafés van Nederland hebben gestaan. Een daarvan is het oudste café van Nijmegen: In den Blaauwe Hand. Verder zitten we ook erg graag in bruin café De Deut. Voor een filmpje ga je naar LUX, maar houd ook de programmering in de gaten van Kloosterkino (korte animaties) en Deep End Film (films op locatie).
Om lekker te dansen in Nijmegen houd je de agenda’s van o.a. De Vlegels, Het Zusje van Debbie, Tutti en Kant in de gaten. Heb je snel last van heimwee, dan kun je tegenwoordig ook fistpumpen bij de Arnhemmers van Dagschotel, of blijf zo dicht mogelijk bij het station in het nieuwe Doornroosje. 
As We Speak Supertip: in april vindt Go Short plaats - een bruisend kortefilmfestival met toffe afterparties!
Arnhem <3 Nijmegen
Het Honigcomplex
Het Honigcomplex bestaat nog niet zo lang, maar bruist al van de jonge ondernemers; je kunt makkelijk een hele dag doorbrengen op het oude fabrieksterrein aan de Waal. Begin bij First Things First, een fijne koffietent met heerlijke zelfgebrande bonen van Blommers. Eten doe je bij De Meesterproef, of – iets goedkoper - bij Stoom. Dat is tevens het café van de microbrouwerij Oersoep. Als je geluk hebt, pik je nog een feest mee bij de overburen van Brebl. Die gaan vaak lang door – gelukkig is er een nachttrein. 
As We Speak Supertip: Nijmegen houdt van stadsstranden! Houd deze zomer de programma's in de gaten van Het Zomerkwartier en De Kaaij.

21 januari 2015 door As We Speak Nijmegen. Cover foto door: Patty Mast in "To Do"