Vergroot kaart

Categorie Technologie Frank Kolkman's doe-het-zelf lasersnijder

Frank Kolkman is een vormgever die te werk gaat als een hacker. Hij pluist ingewikkelde machines volledig uit en past ze aan. Zo maakte hij zelf zijn eigen lasersnijder, voor slechts €3.000! En een lasersnijder maak je niet met huis-tuin-en-keuken techniek.

Het Lasersaur Project
In vier maanden tijd maakte Frank het apparaat als onderdeel van het project Lasersaur. Daarbij werkte hij  via een internetforum nauw samen met zo'n 30 mensen van over de hele wereld. Met het doel om samen een betaalbaar, betrouwbaar en open-source (voor iedereen toegankelijk) model te ontwikkelen. 

Kosten
Even voor het beeld: Normaal kost een lasersnijder al gauw zo'n €30.000. Frank wist deze machine voor slechts €3.000 te maken. Hierdoor kan iedereen nu voor €1 per minuut snijden en graveren in verschillende soorten papier en kunststof. Interesse? Klik dan hierrr.

What's Next?
Frank is inmiddels alweer aan het denken over zijn volgende project. Met deze 2D-lasersnijder gaat hij de onderdelen maken voor zijn eigen 3D-printer. Deze snijder kan dus printers printen, volg jij het nog?

Voorbeeld
Om dit idee op een simpele manier te demonstreren maakte Frank voor ons visitekaartjes uit een paar oude bierkartonnetjes. Zie in de video hoe het werkt. Easy does it!
Frank Kolkman's doe-het-zelf lasersnijder

29 januari 2012 door Willem Hofstede in "Technologie"
 

0 ReactiesVoeg reactie toe
check