Vergroot kaart

Categorie To Do De Kapelsessies zetten nieuwe stappen tijdens de Vierdaagse

De Kapelsessies zetten nieuwe stappen tijdens de Vierdaagse
Nog een paar daagjes tot de Vierdaagsfeesten 2013! Naast het feest op het Faberplein, de Matrixx in het Hunnerpark en de afterparty's in de Old Cave zijn er dit jaar ook veel nieuwe podia, feestjes en activiteiten. Omdat ook wij soms door de bomen het bos niet meer zien, zetten we er de aankomende dagen een paar in de schijnwerpers. Vandaag de nieuwe handel en wandel rondom de Kapelsessies en de eerste namen!
Eerste namen 
Ook deze zomerfeesten zullen de Kapelsessies weer zorgen voor een unieke kennismaking met verschillende artiesten, die de ruimte krijgen voor een bijzonder concert. Voor het programma kunnen bezoekers de sociale media en de krijtborden op de locatie in de gaten houden, maar wij hebben de eerste namen! Guild of Stags en Wolves Dressed in Sheep zullen allebei een sessie verzorgen.
Nieuwe akoestiek
Deze editie vindt plaats op een andere locatie, namelijk 'De Tuin', achter de Ruïne op het Valkhof. De verandering van locatie brengt ook een andere akoestiek met zich mee. Om het omgevingsgeluid ietswat het hoofd te bieden worden sommige dingen versterkt, maar het grootste deel van de muziek zal onversterkt worden gespeeld.
Over de kapelsessies
Sinds 2010 heeft er al een enorme lijst aan artiesten voor de camera van Simon van Eik en Edwin Niemantsverdriet gestaan, zowel Nijmeegse helden als internationaal grote acts. Edwin en Simon zijn de drijvende kracht achter de intieme en akoestische Kapelsessies in de St. Nicolaaskapel op het Valkhof. Waar vroeger alleen op de-Affaire sessies van daar optredende artiesten werden opgenomen, filmen Edwin en Simon nu het hele jaar door. Dit doen ze natuurlijk in de vertrouwde Sint Nicolaaskapel, maar ook op locatie. Museum het Valkhof heeft bijvoorbeeld ook al als podium gediend.
Wat: Kapelsessies
Waar: Valkhof Festival
Wanneer: 13 t/m 19 juli 2013, 19:30u. (de zondag om 14:30u)

11 juli 2013 door Lucas van den Berg & Jozien Wijkhuis | Coverfoto: Simon van Eik / Foto's: Willie Kerkhof in "To Do"
 

0 ReactiesVoeg reactie toe
check