Categorie Technologie Steve Mensink in control

We worden in Nijmegen regelmatig verwend door organisaties die internationale topartiesten als Jeff Mills en Robert Hood naar locaties als bijvoorbeeld Doornroosje en Waalhalla halen. Maar soms zijn die bijzondere dj's en producers dichter bij huis te vinden, zoals in het geval van Steve Mensink. Niet alleen heeft hij zijn eigen geluid, maar ook het bouwen van zijn eigen controllers maakt hem uniek in zijn soort. Wij volgden hem van begin tot eind bij het maken van zijn nieuwe Forlane II EP, die net is uitgebracht.

Also known as
Steve Mensink, aka Felix Lenferink, Frits Wentink, Urkelle en onderdeel van het duo Will&Ink, weet zijn technische studie Audio Design aan de HKU succesvol te combineren met zijn passie voor diverse vormen van dance. Met zijn verschillende aliassen brengt hij zijn experimentele visie op house, electro, broken beat en techno tot leven met zelfgemaakte houten controllers. Deze complexe zelfontworpen instrumenten stellen hem in staat om zijn muziekstukken aan te sturen, waarbij elke knop zijn eigen functie heeft. Er zijn maar een handjevol artiesten die klank en ontwerp zo gedetailleerd kunnen vormgeven.

Van plank naar plaat
Sinds vorige week is Forlane II EP te verkrijgen, de nieuwste creatie van zijn alter ego Felix Lenferink. Het project ging binnen vijf maanden van ‘plank naar plaat’. Steve doet hierbij alles zelf, van het schrijven van software en het maken van muziek tot aan het bewerken van de controllers. Het project kwam tot leven met behulp van Yorick van Another Day. De nieuwste creatie werd als extra bewerking in brand gezet, alsof zijn muziek ons niet al genoeg in vuur en vlam zou zetten.

Wie? Steve Mensink (of Felix Lenferink, Frits Wentink, Will&Ink)
Wat? Handgemaakte controllers en zelfgecomponeerde muziek: luister hier op soundcloud
Waar? Onder andere bij Shipwrec en diverse webshops als Clone
En waar? 16 nov Talinn, Estland | 23 nov Studio 80 Amsterdam | 29 nov Room Groningen | 6 dec Brussel
Tekst content van Steve Mensink in control
Steve Mensink in control

28 oktober 2013 door Tekst: Thijs Schuitman | Video: Stijn Bogers | Foto: Maria Dabrowski in "Technologie"
 

0 ReactiesVoeg reactie toe
check