Vergroot kaart

Categorie Lifestyle Stella by Starlight

Stella by Starlight
De tap is aangesloten, de vergunning is binnen en de piano is gestemd: Stella by Starlight kan open! Steven en Ruben hebben de afgelopen periode keihard gewerkt om hun droom waar te maken en hebben van een rommelig na-oorlogs pand één van de mooiste horecazaakjes gemaakt. Is dit binnenkort de nieuwe lievelingsplek van Arnhem?
Huiskamercafé in de Coehoornstraat
Stella by Starlight is een echte ontdekking. Een tijdje geleden verwachte je in de oude Coehoornstraat sowieso geen lichtpuntjes maar ook het huiskamercafé zelf is een verassende plek. Het gebouwtje, een na-oorlogse woning, valt met de nieuwe invulling ineens weer op. Eenmaal binnen klinkt Miles Davis rustig door de speakers en kraakt de vloer. De piano staat klaar om bespeelt te worden en de kok staat vrolijk in zijn minikeuken. De binnentuin is opgeknapt en blij verrast kunnen we concluderen dat we een hele mooie plek in Arnhem erbij hebben!

Eten en drinken
Steven is de chef van de jongens. Zijn vader was eigenaar van een een biologisch restaurant en hij heeft het vak dus letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. In zijn vaders voetsporen maakt hij overdag een lunch met sandwiches, soep en verassingen. Verschillende gastkoks verzorgen de daghap en natuurlijk is er taart, koffie en thee.
Stella by Starlight
Omgeving
Stella gaat mee in de flow van Coehoorn Centraal waarbij de bewoners en de mensen die er werken, zelf vorm kunnen geven aan hun wijk. Steven: "We staan open voor ideeën uit de omgeving en hebben daarom ook geen vaststaande speerpunten." Een ontmoetingsplek als Stella by Starlight heeft de potentie om naast een hele fijne horecaplek, ook alles en iedereen met elkaar te verbinden en het middelpunt van de vernieuwde wijk te worden.

Steven: "In de eerste week maakte ik een praatje met iemand uit de buurt die het maar niets vond, een café bij hem om de hoek. "Dan gaan jullie zeker tot diep in de nacht herrie maken?" Ik vroeg hem welke tijden hij schappelijk zou vinden en dat hij als buurtbewoner hierover mocht beslissen. Zijn argwaan is inmiddels verdwenen en hij werkt nu zelfs met ons mee om de cafétuin op te knappen!"

Wij geloven wel in deze plek en zijn blij met zo'n aanwinst in Arnhem. Tot binnenkort bij Stella?
Wie? Steven Bergwerff en Ruben Valentijn
Wat? Stella by Starlight
Waar? Coehoornstraat 33

Openingstijden: 7 dagen in de week: 11:00 uur - 0:00 uur

27 mei 2014 door tekst Maarten van der Wolf | foto's Masha Bakker in "Lifestyle"
 

6 ReactiesVoeg reactie toe
checkcheck

Glenn Robertson
25 May 2017 - 01:49
Ontsla alsjeblieft Vincent, wat een onbeschoft iemand. Ik ben vorig jaar heel veel in de Stella geweest en nam ook al mijn vrienden hiermee naartoe, maar dat is echt voorbij nu. Ik ben echt onbeschoft behandeld en voel me zwaar beledigd. Zolang hij aan de bar staat zien jullie mij niet meer terug.
Edith Davelaar
2 June 2014 - 16:34
Geef mij zo'n huiskamercafé/restaurant in mijn straat!
Willem Hofstede
28 May 2014 - 09:09
Maarten van der Wolf, wat een topblogje weer :)
Kees en Marijke Lokker
27 May 2014 - 22:13
Hoi Steven en Ruben,
We hebben de link van Marleen gekregen en het artikel gelezen.
Het ziet er leuk uit, we komen zeker een keertje proeven.
Heel veel succes en plezier gewenst!!!!!
Groetjes
Kees en Marijke
Wouter Post
27 May 2014 - 13:12
Er zijn in Arnhem vele platforms en initiatieven die de stad verrijken, echter, waar behoefte aan was: een (eet)café/podium in de stad zoals Stella, no-nonsense, vrije sfeer en geen gedoe. Geen Bla Bla, ziel erin, dit is een grote aanwinst voor de stad. Hoera!
Joey
27 May 2014 - 12:02
Heel tof! Vooral ook hoe de argwaan van de buurtbewoner omgebogen is naar inzet. Mooi voorbeeld hoe je met geduld en een luisterend oor mensen het gevoel kunt geven dat er naar ze geluisterd wordt. Het wordt tijd dat ik binnenkort eens Coehoorn kom bezoeken ook al ben ik niet meer in Arnhem woonachtig