Vergroot kaart

Categorie Lifestyle Hoogte80: Theaterfestival met uitzicht

Hoogte80: Theaterfestival met uitzicht
Theaterfestival Hoogte80 staat natuurlijk voor veel muziek, theater, festival, lekker eten en heel erg chillen met misschien wel het beste uitzicht van Arnhem. Maar dit jaar kijken ze verder dan dat: Zo wekken ze zelf energie op en stimuleren ze de lokale economie op de geitenbult met een nieuwe munt.
Theater & Literatuur
Het festival is bovenal een bult vol theater. Zo staat Toneelgroep Oostpool met een omgebouwde theatertrailer op het terrein waarin Cookies speelt. Op Hoogte 80 sluiten ze hun tournee langs 100 scholen af. Verdere voorstellingen en speeltijden vind je op de website.  De literaire clubs als Strapuzy, Letterkunde en Spoken Word bundelen voor het eerst hun krachten in een nieuw collectief: Jalta. In hun eigen tent komt het al het beste van literair Arnhem samen.

Duurzame energie op Hoogte80
Nee, nog geen solarpowertower op de bult, maar wel een eigen energie station genaamd SOPRA: Sustainable Off-grid Powerstation for Rural Applications. Een hele mond vol maar het concept is simpel. De SOPRA is een zeecontainer volgepakt met accu’s die zijn opgeladen door zonnepanelen, windmolens of waterkracht. De energieke zeecontainers kan je vervolgens overal neerzetten om energie te leveren. Ook het eten is lokaal, duurzaam en biologisch dit jaar. Onder andere Caspar, TAPE en Dynamic Foodshowroom zorgen voor de innerlijke mens dit jaar.

De Gilden
Om de lokale economie op de bult te stilmuleren wordt een nieuwe lokale munt geïntroduceerd: de Gilden. Met deze munt betaal je al je drank, eten en voorstellingen op het festival. Daarnaast is de munt na het festival als betaalmiddel te besteden bij winkels en andere ondernemers in Groot Geitenkamp. De wisselkoers is makkelijk te onthouden: 1 Gilden = 1 euro. Door jezelf vol te laten gieten door Gildens te spenderen, stimuleer je ook tegelijk de lokale buurteconomie. Wat je in de wijk besteed, blijft zo ook in de wijk.
Hoogte80: Theaterfestival met uitzicht
Wat: Theaterfestival op 80 hoog.
Waar: Stadspark Hoogte80
Wanneer: 29 mei tot 1 juni
Entree: Gratis entree tot het festival terrein, je betaald per voorstelling.

29 mei 2014 door Paul Clappers Foto Bas Boerman in "Lifestyle"
 

0 ReactiesVoeg reactie toe
check