Vergroot kaart

Categorie Lifestyle Havenmeester: Tijd voor Koffie aan de Kade

Havenmeester: Tijd voor Koffie aan de Kade
De Rijn. Een machtige stroom doorkruist door onze stad. Door een fikse opknapbeurt met zitjes en trappetjes kan de stadsbewoner daar nu steeds meer van gaan genieten. Maar bakstenen alleen zijn niet genoeg: Ten Oosten van de brug was tot voor kort nog maar weinig leven in de brouwerij. Het werd het hoog tijd voor een goede koffie en broodjeszaak: Havenmeester. En je kan er nog camperen ook

Mannenbroodjes (ook voor vrouwen)
Havenmeester speelt in op wat er mist in het gebied: Betaalbare en gezellige horeca voor zowel de bouwvakkers als creatieven in de buurt. Zo gaan ze “stoere mannenbroodjes” (verkrijgbaar vanaf €3,50) maken en goede koffie serveren. “Het is echt lachen om te zien wat hier zo de hele dag voorbij komt. Over het algemeen mannen met broodtrommels van de omliggende industrie. Ze komen vaak even ouwehoeren en vervolgens blijven ze de hele middag hangen. Goedbedoelde tips over de verkoop van Senseo koffie en de plaatsing van een gokautomaat worden vooralsnog niet in het plan meegenomen, maar het is echt leuk dat de mensen meedenken!" In toekomst willen ze graag meer gaan experimenteren met culinaire concepten op deze plek, zoals een Spaanse BBQ. "De nieuwe kade heeft zoveel potentie, je kan er aanmeren per boot en tegenwoordig kan je nog gratis camperen ook, op de vrije camperplaatsen naast ons!"

Nieuw leven aan de Nieuwe Kade
Het afgeschreven pandje bovenaan de Rijnkade valt op het eerste oog niet op. Het is een klein stenen doosje, maar eenmaal binnen met prachtig uitzicht over het water. Toen het gebouw zijn functie als havenmeesterkantoor verloor en leeg kwam te staan zorgde de Volkshuisvesting en de Gemeente ervoor dat de horecaondernemers Paul Vink (ex- Melk Salon en Cosí) en Marsha Gritters Doublet binnen een korte tijd de plek nieuw leven konden konden inblazen.

Wakker Schudden
Met een passie voor vormgeving en eten gaan ze samen met veel enthousiasme aan de slag. Paul: “Het lijkt in eerste instantie misschien een slapend gebied aan de Nieuwe Kade, maar er zitten veel creatieven, architecten, ontwerpers in de buurt. Wij gaan de boel hier een beetje wakker schudden met goede koffie en betaalbare broodjes. Daarnaast willen we in de toekomst ook heel graag gaan programmeren in en rondom het gebouw”. Met horeca skills van Marsha en de creativiteit en vormgeving van Paul lijkt het een geweldig team. Paul: “Marsha is min of meer geboren in de keuken. Samen wonen we al 20 jaar in deze stad, we zitten altijd vol met ideeën en we gaan er vol tegenaan om er iets moois van te maken”. Het pand krijgt van binnen een 50’s uitstraling met een moderne twist. 


Wie: Paul Vink, Marsha Gritters Doublet 
Wat: Havenmeester, Broodjes en Koffiezaak aan de Rijnkade
Waar: Nieuw Kade 25
Openingstijden: 9:30/16:00 maandag t/m vrijdag
Mag je ook op de trappetjes zitten?: Ja, Phebe Kloos, dat mag :)

15 september 2014 door Willem Hofstede in "Lifestyle"