Vergroot kaart

Categorie Lifestyle De Kleine Campus

De Kleine Campus
Vandaag heropent het oude Gymnasium aan de Statenlaan. Na 7 jaar krijgt dit schitterende pand een nieuwe bestemming én een gloednieuwe naam: "De Kleine Campus”. Hier wordt vanaf morgen gewerkt en gewoond maar in een bijzonder ontspannen setting. Je kunt er bijvoorbeeld ook een baantje trekken in het natuurzwembad of je laptopje open klappen in de kantoortuin...
De kleine campus
De naam, huisstijl en inrichting van het pand zijn nieuw. Het vroegere Gymnasium (Grieks voor "plek om naakt te zijn") is veranderd in de Kleine Campus. Eén van de initiatiefnemers Floris Schoonderbeek licht toe: “Een campus is een open ruimte waar je samen gebruik van maakt, die naam past beter bij de omgeving. De kleine campus gaat ook meer over de omgeving dan het gebouw alleen, je kan van veel verschillende ruimtes gebruik maken als je hier werkt”.
Ultieme werkplek
De initiatiefnemers, Floris Schoonderbeek en Kathlijn de Booij hebben hier hun ultieme werkplek gecreëerd en die delen ze graag met anderen. Inmiddels zijn ze zelf ook ingetrokken in het pand en hebben ze een bijzonder huis gemaakt van de oude gymzaal van de school. Zo blijven ze actief betrokken bij de ontwikkeling van de rest van het gebouw, want wie wil nou niet dat zijn eigen achtertuin mooi blijft? Toegankelijkheid is een belangrijke pijler. Je kan al een tafel huren voor 135 euro per maand, maar je kan ook een dagkaart kopen. Je hebt dan direct een vergaderruimte tot je beschikking.

De Kleine Campus wil zich ook graag onderscheiden. Floris: "We hoeven niet de zoveelste creatieve werkplek te worden maar we willen een totaalomgeving creëren voor duurzaam ondernemerschap. Dat betekent dat je er werkt maar ook kunt ontspannen.“  Die ontspanning vindt de huurder bijvoorbeeld in het natuurzwembad of de kantoortuin.

Moderne ondernemers
Het is de bedoeling dat de Kleine Campus inspeelt op de moderne ondernemer die van plek naar plek reist en geen vast kantoor gebruikt. Floris: “Ik heb zelf ook al 2 jaar geen vast kantoor meer, je zoekt eigenlijk continu verschillende werkplekken voor verschillende werkzaamheden. Die omgeving moet inspireren.” Iedereen op de Campus is vrij om te werken waar hij of zij wil. De ruimtes mogen gedeeld worden en er is zelfs een mogelijkheid om elektrische auto's te delen. Uiteindelijk is er ruimte voor meer dan 100 ondernemers .

Publieke functie
Er is ook een evenementenruimte in het pand waar de buurt gebruik van maakt. "Mensen uit de buurt moeten ook lekker in de voortuin kunnen hangen bij de vijver, of een stempelkaart kunnen kopen om een baantje te zwemmen.” Het moet zo’n aantrekkelijke werkomgeving worden, dat je er op zondagochtend ook moet kunnen ontbijten, ook de buurtbewoners. Verder zijn er nog heel veel dromen. Floris: "We willen ook graag groente gaan verbouwen en we willen een kleurentuin aanleggen voor ecologische zeefdrukken.”
Wie: Floris Schoonderbeek, Kathlijn de Booij (onderdersteund door: Buro Harro en Sinds 1416)
Wat: de Kleine Campus
Waar: Statenlaan 8, Arnhem

25 juli 2014 door Willem Hofstede in "Lifestyle"
 

6 ReactiesVoeg reactie toe
checkcheck

Marieke Enneman
28 July 2014 - 11:49
Wat fantastisch dit! Alleen al uit nostalgische overwegingen kom ik binnenkort een tafel huren :-) Succes met dit mooie concept!
Carlijn Hogeboom
26 July 2014 - 10:40
Wat ongelofelijk leuk om te zien dat het gebouw na al die jaren deze bestemming heeft gekregen! Past helemaal bij de sfeer van het pand en zijn geschiedenis. Heel veel succes!
Martine Drogendijk
26 July 2014 - 05:07
Hartstikke leuk allemaal, maar haal even die spelfout uit de eerste zin. Succes met alles!
Willem Hofstede
26-07-2014 10:20
Martine! Bedankt voor de tip, ik ben zelf zo dyslectisch als de pest maar altijd fijn als mensen er scherp op zijn :)
DE KLEINE CAMPUS
25 July 2014 - 20:28
dankjewel voor het leuke stuk en de mooie foto's!
marijke weidema-woensdregt
25-07-2014 23:32
Geweldig te zien hoe mijn oude school in "hergebruik"is genomen. Bovendien woont mijn kleindochter sinds een half jaar recht tegenover jullie. Ik kom snel eens langs. Nieuwsgierig!