Vergroot kaart

Categorie Design Wintervacht

Wintervacht
Een lichtpuntje in de winterkou: de Wintervachtjassen van Yoni en Manon. De twee designstudenten begonnen in hun vrije tijd het merk Wintervacht en werkten in de avonduren aan de collectie. De vraag naar de jassen - gemaakt van oude dekens - is inmiddels groot en wie oplet, ziet ze vanaf nu overal in Arnhem.

Handwerk
De jassen ontstaan gewoon thuis aan de keukentafel. Om het aantal orders bij te houden draaien de twee volle uren naast hun studie. De jassen worden stuk voor stuk achter de naaimachine in elkaar gezet en met de hand afgewerkt met een festonsteek. Het leukste is nog dat liefhebbers zelf de dekens kunnen uitzoeken of zelfs een eigen deken mee kunnen nemen. 
Wintervacht
Geitenwollen mode
Wintervacht weet het stoffige imago van geitenwol knap om te zetten naar mode. Met een modern design is de associatie met hobbytantes totaal verdwenen. Als bewijs zijn de jassen dan ook opgenomen in de collectie van Arnhem Coming Soon.

Het kleinschalige en intieme karakter van het merk doet het vooral in Arnhem erg goed. Yoni: "We vinden het echt gaaf dat het hier zo goed gaat en ik hoop dat bijvoorbeeld Maxima er ooit één zal dragen."

Productuitbreiding
Voorlopig blijft het nog wel even koud maar mocht het toch gaan dooien dan zijn er gelukkig weer plannen voor iets dunnere 'Lentevachtjes' en verdere productuitbreiding. Wil je de jassen blijven volgen? Houd dan de Facebookpagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
Wie: Yoni van Oorsouw en Manon van Hoeckel
Wat: Jassen en vesten gemaakt van dekens
Waar: Coming Soon of wintervachtjas.nl

Prijs: 120,-

25 februari 2013 door Juliette Huygen in "Design"
 

1 ReactieVoeg reactie toe
checkcheck

Frederika Bos
27 July 2014 - 10:35
Koopt U ook tweedehandse, in goede staat verkerende wollen dekens van een goede kwaliteit?